Jelenlegi hely

Aikido Alapítvány

Aikido Alapítvány

Az Aikido Alapítvány 1993-ban jött létre. Az alapító célja az volt, hogy jogi személyiséggel rendelkező alapítványt hozzon létre közérdekű célok érdekében, mint:

  • a testkultúra fejlesztése, egészséges életmódra nevelés,
  • az aikido széles körű népszerűsítése, szabadidő- és tömegsportként való elterjesztése,
  • a sporton keresztül a japán kultúra megismertetése, harmónia kialakítása önmagunkkal, egymással és az univerzummal,
  • a káros életmód megszüntetése, valamint a drogmegelőzés,
  • aikido elsajátításához és gyakorlásához a tárgyi feltételek megteremtése és fejlesztése,
  • első lépésben a cél megvalósításához támogatók keresése, az alapítványi cél népszerűsítése.

Az Alapítvány céljaiként megfogalmazott „közhasznúság” a tevékenységével összhangban van, úgy, mint az aikido mind szélesebb rétegekkel történő megismertetése, művelésén keresztül az egészségmegőrzés, a testkultúra fejlesztése, egészséges életmódra nevelés, s ez a társadalom és az egyén közös szükségleteinek és érdekeinek kielégítésére szolgál.

Az Aikido Alapítvány központja Tatán van, de az országban számos helyen megtalálhatók klubjai, úgy mint Budapesten, Komlón, Oroszlányban, Veszprémben, valamint külföldön is: Rév-Komáromban.

Technikai vezetőnk Elsner László 6. danos mester, a hazai aikido egyik történelmi alakja. Elsner sensei Gollo Michel 6. danos mester legelső tanítványa.

Sensei Elsner László 2015-ben megalapítja Sensei Várszegi Rudolf-al és Sensei Pivony Attilával a Egyesült Magyar Aikikai Aikido Szervezetek (UHAAO) elnevezésű, úgynevezett ernyőszervezetet, mely 2015 nyarán megkapja a Hombu elismertséget. Így Elsner Senseien keresztül hivatalos Aikikai danfokozat megszerzése vált lehetővé az alapítvány által szervezett danvizsgákon.

Az Alapítvány nyitott bárkifelé, akit érdekel az aikido és a fent említett szellemiség.