Jelenlegi hely

Edzések

Edzések időpontjai:

Felnőtt edzés (12 éves kortól)
Hétfő-Szerda:
18.30-20.00, vívóterem (Pál Szilárd, 4. DAN), pusztakezes edzés

Gyerek edzés (5-12 éves korig)
Szombat:
9.30-11.00, vívóterem (Pál Szilárd, 4. DAN), pusztakezes edzés

 

Szombatonként délelőtt a gyerekedzést követően lehetőség van előzetes megbeszélés és terembérlés mellett további felnőtt edzésre, gyakorlásra felügyelettel.

 

Edzések helyszíne:

8200 Veszprém, Egyetem u. 10/A, a Pannon Egyetem, Testnevelési és Sport Intézetének (Tesi Tanszék) vívóterme.

Edzésdíj:

Felnőtt edzés:
6.000.- Ft/hó (a befizetések határideje: legkésőbb a hónap negyedik edzése)
1.500.-  Ft/edzés (ha valaki csak 1-2 edzésen vesz részt egy hónapban, befizetés edzésenként)

Gyermek edzés:
1.000.- Ft/edzés

Éves alapítványi hozzájárulás:

10.000.- Ft/év (befizetés minden év január 31-ig)

A felnőtt edzés menete:

Mivel az edzőteremben más programok is vannak, ezért a tatami-pakolást minden edzés előtt és után meg kell ejtenünk. Ezért mindenképpen az öltözés és pakolás miatt legalább egy negyed órával korábban érkezzetek meg.
Miután lepakoltuk a tatamikat, egy rövid meditációval hangolódunk rá az edzésre. Ezt követően bemelegítés következik, ami lehet gimnasztika, de gyakori, hogy aikidos technikákkal melegítünk be. Ha a bemelegítést mindenki túlélte :-), akkor következik az edzés lényegi része. Az edzést egy rövid levezetéssel fejezzük be és egy újabb meditációval hangolódunk vissza a külvilági nyüzsgésre.

A gyermek edzés menete:

A gyermek edzéseket nem úgy kell elképzelni, mint egy normál felnőttek számára tartott edzést. A gyermekek még nem képesek akkora koncentrációt és figyelmet tanusítani a gyakorlatok elsajátítása során. Ezért ezeken az edzéseken a gyermekek korához illő, játékos feladatokkal, sok mozgás mellett, az aikido alapelveit próbáljuk oktatni, illetve az aikido technikákat is inkább játékos feladatok segítségével tanítjuk meg. Az edzések elvi felépítése hasonló a felnőtt edzéshez (bemelegítés, technikai rész, levezetés), de természetesen a gyerekekre szabott feladatok segítségével történnek.

Szükséges felszerelések:

Kezdőknek nem kell mindjárt az elején befektetni ruhába. Eleinte elegendő egy zipzármentes melegítőnadrág és egy fehér, vagy világos színű póló. A papucs ahhoz kell, hogy a folyosón való várakozás és szőnyegpakolás alatt tisztán és melegen tartsuk a lábunkat. Továbbá nem árt, ha tisztálkodási szereket is hozol magaddal.

A klub szövetségi háttere:

A klub az Aikido Alapítvány veszprémi klubja. Az alapítvány technikai vezetője Elsner László 6. dan-os aikido mester és nemzetközi technikai vezetője pedig a néhai Fujita Masatake 8. dan-os shihan volt. Az Aikido Aapítványon keresztül, mint a Magyar Aikikai Aikido Egyesület egyik alapító tagja, közvetlen kapcsolatunk van az aikido világszervezetével a Hombu-val. Így minden tanítványunk a világon bárhol elismert, Hombu által kiállított danfokozatot szerezhet.